מנפלאות שמן השומשום

שומשום הוא צמח חד שנתי הגדל בעיקר בבורמה, הודו וסין. פרחיו בצבע צהוב. זרעי השומשום מהם האדם ניזון מצויים בתוך תרמיל.
השומשום הוא הגידול הראשון לצרכי שמן הידוע לאדם, ישנם ממצאים ארכיאולוגים לזרעי שומשום לפני 5000 שנים.
בשמן מצויים נוגדי חימצון  בריכוז גבוה המקנים לו בנוסף לתכונותיו המועילות גם חיי מדף ארוכים.

שמן שומשום משמש לטיפול בעור היפרמי, אדום ורגיש. בלקיחה פנימית עוזר לטיפול בכולסטרול גבוה ומקל על פעולת הכבד. הוא משמש כאנטי – אוקסידנט  עשיר מאוד בויטמינים ומכיל קומפלקס של ויטמינים מקבוצת B, בנוסף מכיל קלציום, מגנזיום, פוספורוס. השמן עשיר גם בפרוטאינים ומהווה מקור מצויין ללציטין טבעי. שמן שומשום משמש כנותן כוח ומחזק כללי בזכות רמת הפרוטאינים הגבוהה שבו.
כף שמן שומשום וכף שמן דבש מצויינים כמעלים את הרמה האנרגטית ומשמשים להכנת תערובת לטיפול עמוק כגון, טיפול בכאבים ודלקות גידים ושרירים. השמן משמש כמסנן קרינה מקדם הגנה 12.
לשמן מרקם צמיגי בעל כושר ספיגה מהיר מאוד והיחיד המופיע בכתובים אצל הרמב״ם, ברפואה הסינית וההודית האיורוודה הקשורה ליוגה כשמן שחודר במריחה חיצונית לרבדים העמוקים ששמן צמחי יכול בכלל להגיע.
בנוסף שמן שומשום מתאים לכל סוגי העור ובעיקר לעור רגיש ומגורה, מתאים לעיסוי לבעיות שרירים, מפרקים ומחזור הנוזלים בגוף.

מבחינת השפעת שמן השומשום על הדושות: הוא מוריד ואטה וקאפה ומעלה פיטה.

טיפוסי ואטה-המאופיינים בכך  שסובלים מחוסר גמישות, יובש ונוקשות ומרבים לפתח דלקת מפרקים. רצוי שישתמשו בצמחי מרפא המשפרים גמישות וגם שיעסו גופם בשמן שומשום או סוגיו הרפואיים.
מריחה חיצונית של שמנים, במיוחד של שמן שומשום כאנטידוט לנוקשות מפרקים ושרירים והזנת רקמות עמוקות יותר בגוף, לא רק שעוזרת בתנוחות היוגה אלא מרפאת מחלות של העצמות והעצבים.
עיסוי הגוף בשמנים מאפשר לתרגל את האסנות בצורה עמוקה וטובה יותר, העיסוי מקרקע את הפראנה שלנו כך שתרגול פראניימה לא מייבש את מערכת העצבים, לרובנו מועיל עיסוי שמנים קבוע כחלק מאורח החיים, לשמן שומשום יש יתרונות שבהם ניטרול הואטה, הוא עוזר לזרימת הפראנה דרך הנאדים.
שמן השומשום הוא השמן הטוב ביותר להרגעת ואטה ולכן שימושי כמעט בכל מצבי הכאב של שרירים ומפרקים, שמן השומשום מחזק את כל הרקמות ובמיוחד טוב לעור, לשיער, לעצמות ולשרירים.
התויות נגד לשימוש בשמן השומשום:  שמן השומשום מחמם ולכן לא מומלץ לאנשים הסובלים מחום.
עיסוי עם שמן השומשום מומלץ לאדם בריא כשמירה של בריאות העצמות והעור ולהרגעה, אולם ישנם מצבים רבים בהם העיסוי עם שמנים אינו מומלץ כגון: תיאבון חלש, בעיות עיכול, עור שומני, תחושת כבדות, עייפות סכרת, מחלות לב,ודלקות מפרקים במצבים אלו השמן לא יועיל ואף יחמיר את המצב.

הנחיות לשימוש בשמן השומשום: את שמן השומשום ניתן לאכול עם סלטים וירקות כמו שמן זית. לאנשים שלא סובלים מהבעיות שמפורטות למעלה מומלץ לעסות כל בוקר את הגוף עם שמן שומשום ובמיוחד את המפרקים (להימנע מאיזור הראש).